Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، دست درازی به اموال مردم از سوی موسسات خیریه را زمینه‌ساز کاهش اعتماد عمومی و کمک‌های مردمی در درازمدت دانست.

ایران آنلاین / زهرا ساعی در واکنش به اظهارنظر معاونت مشارکت‌های مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور مبنی براینکه بیش از 8 هزار و 200 موسسه خیریه مجوز و پروانه فعالیت خود را از سازمان بهزیستی کشور دریافت کرده‌اند، اما تعدد خیریه‌های کشور با عملکرد آن‌ها همخوانی ندارد، گفت: مجوز تعدادی از موسسه‌های خیریه در قالب NGO توسط بهزیستی صادر می‌شود و تعدادی از این موسسه‌ها هم از وزارت کشور مجوز دریافت می‌کنند و اگر این خبر صحت داشته باشد که عملکردشان با تعدد آنها همخوانی ندارد، قطعا سازمان بهزیستی باید نظارت خود را قویتر کرده و به این موضوع هم رسیدگی کرده و موسسه‌هایی که کارایی ندارد از چرخه فعالیت خارج کند، از سوی دیگر در آئین‌نامه‌های مربوط به این بخش تغییراتی را اعمال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این موضوع مهمی است که این هفته در نشست کمیسیون اجتماعی مطرح خواهم کرد تا به صورت ویژه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت امکان در دستورکار یکی از کمیسیون‌های مربوطه هم قرار بگیرد.

دست درازی مسئولان خیریه‌ها به کمک‌های مردمی سرمایه اجتماعی را از بین می‌برد

وی یادآورشد: هدف از تشکیل موسسه‌های خیریه تسهیل روند خدمات‌رسانی و برقراری ارتباط بین سازمان بهزیستی و معلولان است و مردم هم به آنها اعتماد می‌کنند، چرا که اغلب افراد در انجام کار خیر پیشگام هستند، بنابراین بر اساس مجوزی که این موسسه‌ها دریافت کرده‌اند، مبالغ زیادی را به منظور انجام امور خیر به آنها اهدا می‌کنند.

ساعی تاکید کرد: البته برخی افراد فعال در این موسسه‌های خیریه با هدف سودجویی از کنار مبالغی که مردم به آنها به منظور کمک به افراد نیازمند اهدا می‌کنند، سوءاستفاده کرده و همچون مانعی در مسیر ارائه خدمات سالم قرار می‌گیرند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این گونه اقدامات باعث بی‌اعتمادی در بین مردم و بدنامی تمام موسسه‌های خیریه می‌شود که در پی آن با از بین رفتن سرمایه اجتماعی آسیب زیادی به این بخش وارد خواهد شد، بنابراین سازمان بهزیستی باید به طور جدی با خاطیان برخورد کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر مسئولان موسسه‌های خیریه بخواهند به کمک‌های مردمی دست درازی کنند، قطعا در درازمدت میزان کمک‌های مردمی و اعتماد عمومی کاهش پیدا می‌کند، بنابراین در شرایط کنونی باید دستگاه‌هایی که اقدام به صدور مجوز برای فعالیت موسسه‌های خیریه می‌کنند، توجه ویژه‌ای به سلامت مدیران این مراکز داشته باشند./ خانه ملت 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • اقدام پسندیده شاگردان حسینی پس از پرسپولیس(عکس)
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تنها راه برای جلوگیری از درگیری در فلسطین اشغالی، تقسیم اراضی است
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات